Måltidserstattere

Det er to måter å gå ned i vekt på, enten ved å tilføre kroppen mindre energi enn den forbruker, eller å kombinere et lavere energiinntak med et økt energiforbruk (fysisk aktivitet). Mange velger å bruke måltiderstatninger (barer og smoothies) for å redusere energiinntaket per dag og dermed gå ned i vekt.

Vi har testet

La oss si at du ønsker å gå ned noen kilo, og bytter ut noen av måltidene med en måltidserstatter i form av en ”slankebar” eller «shake». Kanskje du spiser en slik bar eller tar en shake som et lite mellommåltid. Hvilken type bør du velge?

Det kan være vanskelig å skille disse produktene fra hverandre for den jevne forbruker, men det er faktisk en viss forskjell på disse. Vi har kikket nærmere på dem.

Bytter du ut mange av måltidene dine med måltidserstattere, er det viktig at disse inneholder tilstrekkelig med vitaminer og mineraler, slik at du får i deg det du trenger i løpet av en dag. Særlig hvis dette er noe du gjør over lang tid, noe som ikke anbefales. Ingenting kan erstatte sunn og næringsrik mat. I ny og ne kan det likevel være veldig kjekt.