7 hemmeligheter for å unngå fristelser

Det er den tiden på året hvor man står ovenfor flere fristelser enn man kan styre unna, flere fester enn mann kan unngå, julebord, lunsjer og brunsjer, familiesamlinger med noe attåt, venner inviterer til godt lag og alt kommer som perler på en snor. Og det toppes selvfølgelig av Nyttårsaften ...

Postet i Motivasjon / Kosthold

Det er en prøvelse å la alle godsakene ligge. Hvordan skal man unngå å virkelig kjenne smaken av den marsipangrisen i ganen? Jeg husker så utrolig godt hvor deilig den sjokoladedekte sugga smaker. Hvordan tennene synker lett inn i den myke skinka på grisen. Nytelsen av å gnafse løs på det deilige trynet. Nei, det blir IKKE noen marsipangris på meg i år heller!

Mmmmmm jeg kan formelig lukte pepperkaker og gløgg. DET lukter jul det. Det ER snart jul … Og det serveres alle steder. Uansett hvor du går står det der og frister deg med lukta. I butikken, hos frisøren, på kontoret, venterommet hos legen, ja, er det egentlig noe sted du kan gjemme deg for å unngå pepperkaker og gløgg? Tja, hjemme kanskje. Det er dit du må ta din retrett for å unngå fristelsene. Gjem deg hjemme. Helst fra midten av november til januar. Fra januar er du trygg. Det er årets største slankemåned og da får man ikke annet en knekkebrød, treningstilbud og fuglefrø alle steder.

Og hvordan skal man rekke å trene mellom slagene? Jeg har funnet ut at det enkleste er å «trene» til og fra festlighetene. Gå til og fra så langt det lar seg gjøre. Og så er jeg jo så heldig at hunden må ut uansett jul og selskaper, så da får jeg uansett med meg den trimmen. Bra for meg og dumt for de uten hund :)

Etter å faktisk ha overlevd to juler uten å droppe hyggelige selskaper og gå opp i vekt, så vil jeg dele noen hemmeligheter om hvordan jeg klarer det. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare i jula, men hele året igjennom.

1 – Ikke gå sulten i selskap

Jeg starter med det beste tipset av dem alle. Ikke gå på fest uten å ha spist først. Spis en god frokost, ikke dropp lunsjen og ta gjerne en lett snacks før du går. Et eple eller en pære gjør susen. Saken er den, møter du opp sulten så vil du gjerne sprekke. Planlegg!

2 – Insister på å ta med deg en rett!

Hvis du skal på besøk til noen, så kan du tilby deg å ta med deg en rett. Når du velger hva du skal ta med deg, velg noe sunt og godt du liker. En rett som ikke gir deg skyldfølelse når du spiser. På den måten har du alltid noe du kan legge på tallerkenen din.

3 – Grønnsaker er din VENN

Alle selskaper har som regel ett grønnsaksfat. Og det fatet ble akkurat din beste venn. Her ligger det mange sunne godsaker og venter på deg. Ta utgangspunkt i disse og miks dem med andre ting for å gjør måltidet relativt sunt. Grønnsaker og kjøtt av alle slag er slett ikke så galt. Når du har fortært ett lettere valg, så fort deg å hoppe over til punkt 4.

4 – Finn en matfri sone

Hold deg borte fra matbordet! Veldig ofte når vi er på fest befinner vi oss i nærheten av matbordet og sikler over godsakene. Når du har forsynt deg med mat, så gå bort fra bordet. Og ikke se deg tilbake. Ikke Forsyn deg flere ganger!

5 – Velg en liten tallerken

Det beste du kan gjøre er å velge den minste tallerkenen du kan finne. På den måten begrenser du matinntaket. Husk at du bare kan forsyne deg en gang. Velg det sunneste og det du har mest lyst på, og nyt det!

6 – Ikke drikk en haug med kalorier

Drikker du for mye forsvinner viljestyrken din og du vil garantert snuble. I tillegg er det flust av tomme kalorier i alkoholholdig drikke. Velg deg en favorittdrink, nyt denne og gå så over på vann. Morgendagen blir garantert bedre på flere måter.

7 – Husk, det er kun for en dag!

Du lagde en plan, kanskje du ikke fulgte den 100%, men den hjalp deg garantert på vei. Og skeiet du ut litt mer enn du skulle, så ta det med ro, det var bare en kveld. Hent deg inn i morgen og alt er i den skjønneste orden.

God Jul hilsen Slank.no og Hilde

Har DU noen gode råd for å holde deg på matta? Send dem gjerne til oss: post@slank.no

Hemmeligheter300x300