Slik finner du tilbake til hverdagen

Mange av oss har lagt om vanene våre i løpet av ferien og de er ofte ikke blitt så sunne. Hvordan kan du holde på de gode vanene fra ferien og gi slipp på de dårlige? Vi hjelper deg tilbake til hverdagen og til å finne tilbake til de sunne vanene.

Postet i Motivasjon / Kosthold

Ferien er slutt og du skal igjen tilbake i hverdagens rutiner og dette innebærer for de fleste både gode og dårlige vaner. Mange av oss har lagt om vanene våre i løpet av ferien og de er ofte ikke blitt så sunne. Hvordan kan du holde på de gode vanene fra ferien og gi slipp på de dårlige? Vi hjelper deg tilbake til hverdagen og til å finne tilbake til de sunne vanene.

Hvorfor er det så vanskelig å gi slipp på feriens usunne uvaner?
Hverdagen er her igjen og det betyr at vi må pakke vekk badetøyet for en stund sammen med eventuelle usunne matvaner, som vi la til oss i ferien. Det kan være veldig vanskelig å gi slipp på usunne matvaner når ferien er over, og det finnes en grunn til det. Når du venner deg til å nyte en dessert etter middagen, spise varm mat til lunsj, nyte en drink i solnedgangen sammen med godt selskap, så husker hjernen din dette som noe deilig og positivt. Hjernen belønner rett og slett opplevelser som dette ved å skille ut lykkefølelse. Og fremover vil den huske denne lykkefølelsen forbundet med disse hendelsene. Så for å holde på og gjenoppleve denne lykkefølelsen kan det være lett å ty til disse usunne vanene. Det som er fort gjort å glemme, er at denne lykkefølelsen hadde mye mer å gjøre med omgivelsene og opplevelsen, enn maten og drikken du inntok. Lydene, luktene, utsikten og selskapet utgjør alt sammen den perfekte kombinasjonen for den deilige ferieopplevelsen. Derfor er det så lett å tro at det å innta disse usunne matvarene skal kunne få tilbake lykkefølelsen og ferierusen.

Gjenoppta søvnrytmen
Viktigheten av å få nok søvn kan ikke understrekes nok. Dette gjelder spesielt hvis du ønsker å gå ned i vekt. Prøv å finne en god rytme med en gang. På den måten vil du komme fortere tilbake til hverdagen og få på plass dine gode vaner.

Dropp småspisingen
Varmen kan påvirke sulten din, og derfor har vi en tendens til å erstatte måltider med snacks. Dette er en veldig dårlig vane i hverdagen da man veldig lett kan spise for mye i løpet av dagen. Kroppen har også behov for en pause til å fordøye maten. Det beste er å holde seg til 3 hovedmåltider og eventuelt 1-2 mellommåltider. Tilpass alltid inntaket etter energiforbruket ditt. Da vil det ikke gå ut over vekta.

Ikke flere restaurantbesøk
Du inntok nok mange av måltidene dine i ferien på restaurant, hvor du med stor iver har smakt på nye retter, prøvd deilige desserter og kost deg med godt drikke utover kvelden. Det er flott med nye smaker og retter da variasjon er bra for vekttap, men det beste er å lage maten selv slik at du vet hva du får i deg av råvarer og kcal.

Fortsett å nyte utelivet
Da som i det å oppholde seg ute og få frisk luft. Dette skal du fortsette med og du bør bevege deg minimum 30 minutter hver dag, så hvorfor ikke gjøre det ute i naturen? Opplev hvordan en gå- eller løpetur kan gi deg uante mengder med energi, god samvittighet og naturlig overskudd i hverdagen.

Årstidens frukt og grønt
Dra nytte av årstidens frukt og grønt, og spis gjerne 3 frukt hver dag. La grønsakene bli en fast del av alle måltidene dine. Dette er både sunt og godt.

Klar for trening og nytt kosthold?
Hva med å teste vårt treningsprogram Beastmode i 4 uker?
Vi samarbeider med MyLifestyle og Helene Drage og kan tilby deg en felles oppstart allerede 7. September. Kanskje det er sparket bak du trenger?
Kanskje du trenger en kickstart for å komme i gang med gode vaner? Kanskje du må finne tilbake til stedet du var før sommeren? Kanskje skal du i et bryllup, julebord med jobben eller en tilstelning hvor du gjerne vil vise deg i litt mer respektabel form på kort tid? Er tiden inne for å følge en nøye oppsatt plan i 4 små uker?
Da er Beastmode programmet for deg! Med nøye oppsatte kostholdsplaner og treningsprogram gir vi deg starten du vil merke både på kropp, humør og ikke minst på klærne dine.

Slipp løs udyret i deg og meld deg på i dag!