Om Hilde

Hvem er den fremmede dama som ser tilbake på meg i speilet?
Hun ser litt trassig på meg, med et lekent glimt i øyet.
Hun er veldig vurderende, kritisk og fremdeles ikke fornøyd med det hun ser.
Hun ser fremdeles valker, skrukker, flesk og syns fremdeles hun er tjukk. Selv etter at 67 kilo fett er borte …
Hun syns det er vanskelig å se de store endringene på kroppen sin.
Hun elsker fremdeles god mat og godteri, og tenker vel at trening er et must og ikke noe man nødvendigvis liker.
Men hun har våknet fra dvalen, viser at hun har guts, tar utfordringer på strak arm og gjør ting hun før bare drømte om.
Det er den nye meg – det er Hilde.

Jeg har vært tjukk stort sett hele mitt voksne liv. Hvordan kan jeg da tro at hodet skjønner hva som har skjedd. Det vil ta tid. Lang tid. Jeg startet forvandlingen min for omtrent 2 år siden. Jeg våknet en dag, så meg selv i speilet og ble møtt av triste øyne og et misfornøyd ansikt. Det var dagen jeg våknet. Skjønte hva jeg holdt på med og tok en annen sti videre i livet. Jeg har ikke angret en dag!

Jeg er fremdeles og vil alltid være en tjukk jente inni mitt hode, med en tjukk jentes bevissthet om at verden ikke på langt nær er så hyggelig som den virker akkurat nå. Jeg har følt den på kroppen. Det vil ta sin tid å legge vekk en del vonde minner og opplevelser forbundet med overvekt. Jeg trives fremdeles best hjemme i mitt eget hus og omgitt av mine nærmeste. Sosialt har jeg hatt noen vanskelige og slitsomme år. Og det er veldig, veldig tungt å bryte en del barrierer og bli mer utadvendt, og prøve å finne tilbake til den skikkelige sosiale jenta jeg en gang var. Jeg er på riktig spor, men veien er lang og blir til mens jeg går.

Jeg finner det utrolig vanskelig å komme ut av skallet mitt og å stole på folk. Jeg skvetter når jeg går forbi et speil og får øye på meg selv. Det er jo slett ikke meg. Hodet mitt henger ikke med og jeg finner stadig meg selv i feil avdeling i klesbutikkene, jeg trekkes enda mot de store størrelsene. Jeg finner det skikkelig utfordrende å forstå alle komplimentene jeg får, og stiller meg forvirret og undrende til en oppmerksomhet jeg ikke har opplevd siden tenårene … uten å utbrodere den noe mer :)

Det er vanskelig å gå fra å være ganske usynlig og oversett til å bli sett og lagt merke til hele tiden. Misforstå meg rett, jeg liker jo å få gledelig og positiv oppmerksomhet, men det er samtidig utrolig sårt og trist å takle at man først nå får denne anerkjennelsen og at man ikke har blitt akseptert uansett størrelse. Jeg er jo meg, uansett hvordan «skall» jeg har og har hatt.

Jeg opplever daglig at jeg vurderer meg selv for feit til å få plass på det ledige setet på T-banen, at jeg går gjennom dører i stedet for sluser av samme grunn og at jeg velger bort plagg i skapet fordi jeg glemmer at ALT passer. Jeg gjør meg selv mest mulig usynlig ute blant folk i redsel for å få de sedvanlige stygge blikkene og mumlende kommentarene. Jeg kan føle hvert gram av «fantomfett» på kroppen. Og det er like tungt å bære som det reelle flesket var.

Skammen må viskes ut. Som regnet som vasker bakken og fjerner alle spor. Jeg har startet et nytt liv. Begynt å tro på meg selv igjen. Tro at jeg er verdt noe og at jeg også duger. Nå ønsker jeg mer enn noe annet å hjelpe andre som opplever de samme utfordringene med vekta. Derfor er drømmen om en slankeportal på nettet satt ut i livet. Et sted hvor all informasjon om livsstilsendring, vektnedgang, , klubber, apper, trening, kosthold, oppskrifter, brukerhistorier og lignende er samlet, slik at det er lett tilgjengelig i nettjungelen for de som trenger den. Håper du har stor nytte av siden og finner det du leter etter. Hvis ikke, send meg en e-post og jeg vil se hva jeg kan gjøre. Setter stor pris på tips og tilbakemeldinger

Med vennlig hilsen
En stolt, rørt og normalvektig

Hilde Martinsen
post@slank.no

HildeNY2

 

 

 

 

 

 

Besøk gjerne bloggen til Hilde

HildeBlogLogo