Appelsinscones

Disse er superraske å bake og smaker nydelig til frokost, lunsj eller bare som et ekstramåltid. Ingenting er så deilig som å sette seg ned etter en forfriskende tur i skogen, ta frem noen magasiner, lage seg en kopp rykende varm te, unne seg en fersk scones og ha en fredelig time for seg selv.

Dette trenger du:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g sukrin
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 dl skummet kulturmelk eller lettmelk
  • 1 dl gresk vaniljeyoghurt
  • 1 appelsin - revet skall og saften

Disse er superdigg ferske, men det funker også fint å fryse dem ned. Spis dem med eller uten syltetøy, det spiller ingen rolle.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 230 grader. Ta frem et stekebrett og legg bakepapir på brettet. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bland inn romtemperert smør. Tilsett egg, appelsinskall og det fuktige, og elt det hele sammen til en fast deig. Del deigen i 9 emner og legg disse på brettet. Pensle gjerne med egg. Stekes i 10-15 minutter midt i ovnen.