Grove Scones med Cottage Cheese

Dette må være de beste grove sconsene jeg noensinne har smakt. Denne oppskriften vil bli flittig brukt her i huset fra nå av. De er et sunt alternativ til brødskivene, passer like godt til frokost, lunsj og kvelds og smaker himmelsk med litt syltetøy på. Og det er ikke vanskelig å heve måltidet til nye høyder, da lager du enkelt og greit litt te til.

Dette trenger du:

  • 10 dl sammalt hvete
  • 2 dl havregryn
  • 3 toppete ss margarin eller 4 gode spruter med flytende margarin
  • 2 ss bakepulver
  • 1 beger cottage cheese
  • ca. 6 dl skummet kulturmelk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss sukrin
  • 1 dl Nøtter/gojibær/rosiner

Slik gjør du:
Smuldre smøret i melet, og ha i bakepulver. Bland inn cottage cheese, og elt inn melk. Ta bakepapir på to stekeplater, bruk en stor skje og legg store «klumper» med sconesdeig på bakeplaten. Jeg pleier å lage ca.14 scones av denne røren. De skal være rause i størrelsen.

Stek sconsene på 220 grader i 15-20 minutter. Nederst i ovnen.

Server gjerne sconsene lunkne med litt syltetøy, en kopp te, kakao eller kaffe.