Hjemmelagde fiskekaker

Nydelige fiskekaker som faktisk er lagd i en håndvending. Disse er ekstra gode lagd på salmalaks, men bruk gjerne annen fisk. Barna vil garantert også elske disse sunne og gode fiskekakene.

Dette trenger du:

  • 400g salmalaks (kan bruke laksefilet, eller annen fisk)
  • 400g potet (man kan bruke mer eller mindre etter hva man liker)
  • Fersk dill
  • Fersk gressløk
  • 2 ss sterk sennep
  • 3 ss ketschup
  • valgfritt krydder – salt og pepper, evt. annet
  • 1 ss sitronsaft
    • Til panering

    • 2 egg
    • Strøkavring
    • Mel
Postet i Sunne middager

Slik gjør du:

Start med å skrelle og koke potetene. Stek fisken i ovnen på 200 grader mens potetene koker. Potetene og fisken er ferdig på ca. 20 minutter. Når potetene er møre så ha dem over i en bolle og mos dem helt. Vend inn fisken. Det skal være god størrelse på fiskebitene. Tilsett så fersk dill, gressløk, krydder, sitron, sennep og ketchup og bland godt, men forsiktig. Pisk de to eggene i en bolle. Legg strøkavring og mel på hver sin tallerken. Lag så passe store fiskekaker. Omtrent 3 ss i hver kake. Dypp så de formede kakene i mel, egg og så kavring. Stekes så sprø i stekepannen. Serveres med valgfritt tilbehør. Det kan være ris eller potet og salat eller råkost.