Kokosboller uten sukker

Er du en av de som elsker kokosboller? Hva med å lage en variant uten sukker? Jeg lover deg at du ikke vil merke forskjellen engang!

Dette trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 3 dl sukrin
  • 6 plater gelatin
  • 150 g mørk 70% sjokolade
  • 50 g Cocosa entra virgin coconut oil
  • 1 pose kokos
Postet i Sunt godteri

Ååååå himmelsk godt. Og en mye sunnere variant uten sukker.

Disse er supre hvis du har diabetes, men også hvis du bare har lyst til å unngå å få i deg for mye av det rafinerte sukkeret som finnes i kjøpte kokosboller.

Slik gjør du:
Visp eggehvitene stive og dryss i litt og litt sukrin under vispingen. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i minimum 5 minutter før du smelter den i litt vann. Tilsett den oppløste gelatinen i en stråle i eggehvitene mens du pisker videre. Visp videre i ca 5 minutter. Legg bakepapir på et stekebrett eller fat. Ha eggehvitemassen opp i en sprøytepose og sprøyt ut topper på papiret. Lag de så store du ønsker kokosbollene. Sett de kaldt og la dem stivne. Når de har stivnet, smelter du Cocosa og sjokolade i vannbad. Dypp så bollene i sjokolade, deretter i kokos. Oppbevares kaldt.