Krydderkake med vri

Denne oppskriften kan du bruke på to måter. Enten som muffins eller som formkake.

Dette trenger du:

  • 3 1/2 dl hvetemel
  • 2 dl sukrin
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts stjerneanis
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 egg
  • 1 revet gulrot
Postet i Sunne kaker

Liker du formkaker og mange spennende smaker? Da er disse muffins-krydderkakene noe for deg. De er superenkle å lage og smaker deilig med en kopp te.

Slik gjør du:
Bland først det tørre i en romslig bolle. Bland melk, smeltet smør og egg med det tørre. Rør godt til en klumpfri røre. Ha oppi revet gulrot og rør den inn. Hell røren i store muffinsformer. Stek muffinsen i stekeovnen på 200 grader i ca 15 min.

Du kan selv velge om du vil ha på glassur. Selv tror jeg disse ville smake ekstremt godt med smøreostglassuren man bruker på gulrotkake.