Laks med byggotto

Sunn og deilig middag, eller kanskje en lunsj? Smaken er i alle fall på topp og retten egner seg til begge deler.

Dette trenger du:

  • 100 g sopp, blandet
  • 50 g purre, rå
  • 100 g sellerirot
  • timian (frisk)
  • 25 g byggryn
  • 5 dl vann
  • 5 g buljongpulver
  • 5 g parmesanost
  • 120 g laksefilet
  • 1/2 stk sitron, organisk
  • 2g olje til steking/baking
  • salt & pepper

Slik gjør du:

Start med å rense og dele opp sopp, purre og sellerirot i biter. Skyll byggen og la den dryppe godt av. Stek byggen lett i litt av oljen, uten at den tar farge. Tilsett selleriroten og stek lett. Hell over vann og buljongpulver og la det koke til bygg og selleri er lett møre. Mens bygg og selleri koker kan du legge laksen i en ildfast form smurt med resten av oljen. Stek på 180°c i ca. 10 minutter med skinnet på – når skinnet kan trekkes av, er laksen ferdig. Ha i purre, sopp og timian og rør inn parmesan. Smak til med salt og pepper. Skvis litt sitron over og retten er klar.