Laks med ratatouille

Laks kan tilberedes på utallige måter. Noen med eksotiske smaker, andre med enkle og tradisjonelle smaker, spennende nye måter med nye smaker og alle er like gode.

Dette trenger du:

  • 4 store laksefileter, uten skinn og bein
  • Salt og pepper
  • 3 ss olje og litt olje til steking
  • 3 stk sjalottløk
  • ¼ kinesisk hvitløk
  • 1 stor gulrot
  • 1 grønn squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød løk
  • 1 boks grovhakkede tomater på boks (440g)
  • 1 ss tomatpuré

Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger. Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter. Skru ned varmen og la sausen surre på lav varme i minimum 30 minutter. Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter. Ta frem laksefiletene og dryss lett over med salt og pepper, og stek dem gylne i olje. Omtrent 2 min på hver side. Server laksen med rataouillen.