Laksefilet med aspargus og sukkererter

Sunt og enkelt laksemåltid som passer like godt til middag og lunsj. Denne retten pleier både voksne og barn å like. Du kan gjerne steke laksen på grillen.

Dette trenger du:

  • 300 g små aspargus
  • 300 g sukkererter
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • Frisk basilikum
  • 2 ss vineddik
  • 6 ss olivenolje
  • 2 store fine stykker med fersk laksefilet

Slik gjør du:

Rens aspargesen og damp dem lett og legg dem i en bolle. Rens sukkerertene og forvell dem i kokende vann i 4 minutter. Sil av vannet og legg sukkerertene i bollen sammen med aspargesen.

Skrell hvitløksfeddet og finhakk det. Vask chilien, fjern frøene og finhakk den. Lag en puré av basilikum, hvitløk, chili, eddik og olivenolje i en kjøkkenmaskin. Smak den til med salt og pepper. Hell dressingen over aspargesen og sukkerertene og la det stå mens du griller fisken.

Pensle laksestykkene med litt olje, krydre med salt og pepper og stek dem på grillen i 2-3 minutter på hver side. Ikke for varmt!