Ovnsbakt blomkål

Ferdig middag på bare 20 minutter. Det passer meg helt ypperlig de dagene hvor det er hverdagskaos her i huset. Og det er det flere dager i uka. Jobb, hundelufting, treninger, blogging, møter og ja, alt mulig annet.

Dette trenger du:

  • 1 stor blomkål
  • Litt bacon eller skinke etter eget ønske
  • Lettmelk
  • Hvetemel
  • Salt
  • Revet ost

Dette trenger du til å lage lett hvit saus

  • 4 dl melk
  • 1 1/2 ss hvetemel
  • 1/4 ts salt
Postet i Sunne middager

Enkelt å lage og smaker supergodt. Jeg liker å ha en vegetardag i uka og da er dette en flott og enkel middag.

Slik lager du sausen:

Lag jevning av hvetemelet og 1/2 parten av den kalde melken. Bruk en boks med lokk og risk kraftig slik at melken og melet blandes til en glatt jevning. Kok opp resten av melken og hell jevningen i den kokende væsken under omrøring. Rør til sausen koker og la den stå og putre på svak varme i ca 5 minutter. Rør av og til slik at sausen ikke brenner deg. Smak til sausen med salt. Liker du hvit saus med karri, eller urter, så kan du gjerne smakstilpasse med dette.

Del opp blomkålen og forvell den. Legg så blomkålbukettene over i en ildfast form og hell den hvite sausen over. Hvis du ønsker det, så kan du drøsse over sprøstekt bacon eller hakket skinke. Jeg syns ikke det er behov for det. Jeg strør rett og slett bare litt revet ost over og gratinerer det hele i ovnen i ca. 15 minutter.

Og så er maten fiks ferdig.