Pepperkakecones

Forestill deg å la tennene synke inn i en saftig, rykende fersk scones. Den overrasker deg med en ubeskrivelig eksplosjon av smaker i bare en munnfull.

Dette trenger du:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g sukrin gold - brunt sukker
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts stjerneanis
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 1 dl skummet kulturmelk eller lettmelk
  • 1 dl gresk vaniljeyoghurt
Postet i Sunne kaker / Sunn lunsj

Nok til å få deg til å drømme om jul, gløgg, pepperkaker, late morgener i pyjamas, fyr på peisen og familiehygge. Disse skal jeg helt klart bake igjen og kanskje servere en tidlig julemorgen, sammen med en kopp peppermyntekakao med krem.

Disse er superdigg ferske, men det funker også fint å fryse dem ned. Ditt største problem blir å ikke spise alle …

Slik gjør du:
Sett ovnen på 230 grader. Ta frem et stekebrett og legg bakepapir på brettet. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bland inn romtemperert smør. Tilsett egg og det fuktige, og elt det hele sammen til en fast deig. Del deigen i 9 emner og legg disse på brettet. Pensle gjerne med egg. Stekes i 10-15 minutter midt i ovnen.