Spicy thaisalat med svin og blekksprut

Sunn og eksotisk salat med innslag av kjøtt og ”fisk”. Dette er en annerledes salat med mye smak og spennende ingredienser.

Dette trenger du:

  • 400 g svinefilet
  • 400 g blekksprut
  • 1 ss maisolje
  • 2 finhakkede hvitløksfedd
  • 2 chili
  • 4 ss risvin
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 1 ts honning
  • 1 ts frisk, revet ingefær
  • 2 ss soyasaus – gjerne mer etter smak
  • 2 sjalottløk, deles i tynne skiver
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss hakket, frisk mynte
  • 1 ss hakket, frisk koriander

Slik gjør du:

Skjær svinefileten i tynne strimler og blekkspruten i små biter.

Varm maisoljen i en stor stekepanne. Stek hvitløken i noen minutter. Tilsett så finhakket chili og stek dette en kort stund. Hell så i risvinen og kyllingbuljongen og kok ut stekepannen. Tilsett honning, ingefær og 2 ss soyasaus. Rør om og tilsett svinekjøtt og blekksprut. Sett på lokk og la det hele putre på lav varme i noen få minutter. Pass på så blekkspruten ikke blir seig. Legg blandingen i en serveringsbolle. Bland inn sjalottløk, riseddiken og sesamoljen og rør sammen. Hell dressingen i serveringsbollen og vend godt. Sett det hele til avkjøling. Før servering tilsetter du litt mer soyasaus og pynter med mynte og koriander.

Dressing
1 stk  chili, rød
1 ss  sesamolje
1 ss  soyasaus
2 ss  sweet chilisaus
0,5 stk  lime
1 ss  koriander, frisk