Sunn Panda Orange Chicken

Dette er en kinesisk rett med helt nydelig spicy appelsinsaus. Den er så ubeskrivelig god at vi får vann i munnen bare av å skrive ned oppskriften. Vi har gjort den om litt, slik at den skal bli sunnere. Vi bruker sukrin (som gir 0 kcal) og ikke sukker. Du kan steke kyllingen på vanlig måte i stekepanne, men det smaker så absolutt best å fritere den. Så da kan du velge om du går for den litt sunnere varianten, eller den superduper gode. Begge er verdt et forsøk!

Dette trenger du:

  • 4 store kyllingfileter
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stort egg
  • Peanøttolje
  • 1 dl maisenna mel
  • Hvetemel
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts revet hvitløk
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 boks fersk champignon
  • 1 grønn paprika
  • 1 løk
  • 1 ss risvin
  • 3 ss vann
  • 3 ss soyasaus
  • 5 ss sukrin (eller sukker)
  • 5 ss hvitvinseddik
  • 1 stor Appelsin
  • Rapssolje til steking
  • Ris – gjerne fullkornsris
Postet i Sunne middager

Slik gjør du:

Begynn med å blande ingrediensene til woksausen, så kan den stå og godgjøre seg mens du steker kyllingen. Finn frem en bolle og bland følgende ingredienser i den. 3 ss soyasaus, 3 ss vann, 5 ss sukrin, 5 ss hvitvinseddik, 1 ss risvin, revet skall fra en appelsin og presset saft fra den samme appelsinen. Putt så oppi 1 ss revet ingefær, 1 ts revet hvitløk, en finhakket rød chili og rør sammen. Sett sausen til side.

Sett risen til koking mens du gjør ferdig resten.

Ta så kyllingen og skjær fileten opp i biter (ikke for små).

Pisk sammen egg, salt, pepper og en spiseskje peanøttolje i en bolle. Ta så en ny bolle og bland sammen hvetemel og 0,5 dl maisenna i den. Varm opp rapssolje i en stekepanne/frityrgryte. Ta kyllingen og dypp den først i eggeblandingen og deretter i melet. Stekes så sprø og gyllen i oljen, og legges på tørkepapir for avrenning.

Nå må du woke grønnsakene, champignon, paprika og løk i en egen panne.

Så lager du sausen i annen (den du stekte kyllingen i?). Hell sausblandingen din oppi den varme pannen og la det koke. Jevnes ut med maisennaen til den er passe tykk. Så heller du den ferdige stekte kyllingen oppi og blander det hele. Serveres med ris og de wokede grønnsakene.