Sunne vårruller

Går det an da? Vårruller kan da ikke være sunne, eller ? Joda, det kan de. Jeg har valgt å teste ut ferske vårruller. Vårruller som ikke friteres. Ingen olje = mye sunnere! Velger du sunt innhold også, ja da er det ikke mange kalorier i disse.

Dette trenger du for å lage mine ferske kyllingvårruller:

  • Rispapir for ferske vårruller
  • Grillet kylling
  • Vårløk
  • Mango
  • Gulrot
  • Chili
  • Koriander
Postet i Sunne middager

Og så SUPERDIGG!

Det er faktisk første gangen jeg har laget ferske vårruller og det var veldig enkelt. Litt forberedelser og så gikk det fort og greit å få de ferdig. Og de ble godt tatt imot av både barn og voksne.

Ideelle som matpakke!

De egner seg også supert å ta med seg på skolen, jobb, togturen eller rett og slett ut på tur. De ferske vårrullene i en boks og noen valgfrie sauser, da er du i mål.

Ypperlig i piknikkurven!

Du skal lete lenge etter en rett som vil passe bedre å pakke i piknikkurven og nytes i parken. Lette å forhåndslage. Easy å pakke ned. Og superlett å nyte når du sitter på piknikteppet.

Ferdige eller hjemmelagde sauser!

Du velger selv om du skal gjøre det hele litt mer avansert og hjemmelaget, eller om du går for det enkle, ferdigkjøpte sauser.

Vegetar, med kjøtt eller fylt med frukt!

Du kan selv velge hva du vil fylle disse ferske vårrullene med. Du kan lage disse som en vegetarrett, men de kan også enkelt bli en dessert og fylles med frukt. Velg gjerne å fylle dem med kjøtt hvis du liker det best. Valget er ditt. Jeg valgte å bruke kylling og grønsaker i mine.

Slik gjør du:

Strimle grønsakene i tynne litt lengre strimler. Da egner de seg best i vårrullene. Riv opp kyllingen i litt lange biter. Hakk chilien i små biter. Bland den med kyllingkjøttet. Da er det lettere når du skal fylle vårrullene dine. Skyll et rispapir i varmt vann og legg det på et flatt plastikkbrett. La det ligge 1-2 minutter, til det er mykt. Legg så på ingrediensene du ønsker å fylle med. Brett og rull sammen vårrullen. Legges på fat.

Server med forskjellige spicy sauser.