Tom Kha Gai suppe

Jeg elsker eksotisk mat og supper. Ingenting er bedre enn en spicy og varm suppe med ekstra mye godt innhold. Det er sunt og gjør deg mett. Så det blir gjerne en herlig thailandsk Tom kha gai kyllingsuppe med smak av kokosnøtt, galangal, lime og koriander til middag. Prøv den og du kommer ikke til å angre!

Dette trenger du:

  • 2 kinesiske hvitløk, finhakket
  • 1 bit (3-4 cm) ingefær, finhakket
  • 1 stilk sitrongress, finhakket
  • 1-2 chili, finhakket
  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 ss rapsolje
  • 350 g kyllingfilet i biter
  • 1 l hønsebuljong
  • 1 boks (4 dl) kremet kokosmelk
  • 2 kaffirlimeblader
  • 2 ts rød karripasta
  • 1 bunt vårløk i skiver
  • 1 håndfull østerssopp i biter
  • Noen dråper fiskesaus
  • Litt limesaft
  • 1 rød paprika i biter
  • 2 små pak choy i biter
  • Frisk koriander
Postet i Sunne middager

Slik gjør du:

Ha rapsoljen i en stor gryte og varm opp. Fres så hvitløk, ingefær, sitrongress, chili og løk i gryta, ca. 3 minutter. Ha så i kyllingen og fres alt videre under omrøring til kyllingen begynner å bli gyllen. Hell over hønsebuljongen og kokosmelken, og ha i kaffirlimeblader, karripasta, vårløk og sopp. Kok opp og la småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med fiskesaus og limesaft (salt og syrlig) og ha i paprika, pak choy og koriander. Server rykende varm med nystekte grove rundstykker til.